Image
Wat is een truffel ceremonie?

Een truffelceremonie kan een diep transformerende en levensveranderende ervaring zijn. We gebruiken de truffel in een therapeutische setting om tot een ruimer en dieper bewustzijn te komen in onszelf voor verdieping, heling en groei.

De magische truffel is hier om ons te re-connecten met de wijsheid van ons eigen hart. Al duizenden jaren worden truffels gebruikt bij sjamanistische ceremonies. Tegenwoordig wijst ook steeds meer onderzoek uit dat dit plantmedicijn een zeer effectieve bijdrage kan leveren bij de behandeling van burn-out klachten, depressie, angststoornissen en verslaving. 

Met als resultaat: Leven vanuit meer verbinding, excitement, clarity, joy en purpose.

Hoe werkt de magische truffel?

​Een magic truffel is een type paddenstoel met een medicinale werking en een walnoot-achtige smaak. De truffel is legaal in Nederland en bevat psychoactieve stoffen (psilocybine) die je naar een andere staat van bewustzijn brengen. Een reis met de magische truffel duurt ongeveer 4 tot 6 uur.

Wij zien de truffel als de poort naar een nieuw en ruimer bewustzijn.

Authentieke zelf
De truffel is onderdeel van de natuur en staat symbool voor het weer contact maken met onze eigen natuur: Hart, ziel of authentieke zelf ook vaak genoemd. Dat is waar de heling plaatsvindt. Een ceremonie met truffels kan op vele lagen werken, fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel.

Inzicht of antwoord
​Doordat je toegang krijgt tot een diepere laag in je bewustzijn, ga je jezelf en je levensthema's in een ruimer perspectief of bewustzijn ervaren. Het kan zijn dat je inzicht of antwoord krijgt op specifieke vragen. Dit kan enorm helend zijn, wat doorwerkt in je dagelijks leven. Truffels zijn in staat om diepliggende kwesties aan te pakken, ver voorbij wat mogelijk is met alleen gesprekstechnieken.​

Wat levert een Truffel Ceremonie op?

Iedereen ervaart een ceremonie op zijn eigen manier en iedere ceremonie is een unieke ervaring. Afhankelijk van wat er speelt in je leven, krijg je zicht op vragen of thema’s die spelen in je leven. De truffel zal je precies laten zien wat jij op dit moment nodig hebt op jouw unieke levenspad. Om een beeld te krijgen van de impact van de magische truffel en wat een truffel ceremonie kan opleveren, benoemen we onderstaand een aantal voorbeelden: 

  • Inzicht in levensthema’s
  • Verwerken van levensgebeurtenissen
  • In contact komen met gevoelswereld
  • Uit je hoofd in je hart
  • Zicht krijgen in je missie
  • Inzicht in ziekten
  • In contact komen met je eigen bron van liefde
  • Inzicht in universele wijsheden

Onze werkwijze

Onze ceremonies worden gegeven in een veilige, therapeutische setting. Een dag is volledig verzorgd. Het belangrijkste onderdeel is natuurlijk de reis met de truffels, maar net zo belangrijk is voor ons het creëren van een veilige setting, zodat het lijf kan ontspannen, het hart kan rusten en de truffel de diepte van je ziel kan bereiken.

Optimale voorbereiding
We starten  de dag met een sharing cirkel om intenties te zetten. Daarnaast bereiden we je optimaal voor op de reis door middel van meditatie, movement, emotional release tools en lichaamswerk. Op deze manier kan je lekker zakken en ontspannen in jezelf en ga je vol vertrouwen de ceremonie in. Na de reis maken we ruimte voor integratie, zodat je goed gegrond weer naar huis gaat.

Hoe ziet een dag eruit?

10.00 - 12.00 uur: intenties delen en lichaamswerk
13.00 - 18.00 uur: ceremonie
18.00 - 20.00 uur: lichte maaltijd en integratie